Kind met Sociaal-emotionele problemen?
Begeleiding kan hulp bieden voor zowel ouder als kind

Wanneer zoek je hulp en wat kan ik betekenen voor een kind die sociaal-emotioneel vastloopt?

Wanneer zoek je hulp en wat kan ik betekenen voor een kind die sociaal-emotioneel vastloopt?
Als ouder wil je het liefst dat jouw kind gelukkig is en lekker in hun vel zitten. Helaas lukt dat niet altijd en loopt jouw zoon of dochter soms tegen kleine of grote problemen aan. Het is belangrijk om te weten dat elk kind zich op zijn eigen tempo ontwikkelt en dat sommige mate van sociaal-emotionele uitdagingen normaal is. Er zijn echter enkele aanwijzingen die erop kunnen wijzen dat professionele hulp nodig kan zijn voor een kind.  Overweeg professionele hulp in de volgende situaties:

  • aanhoudende en ernstige symptomen
  • zelfbeschadiging of suïcidale gedachten
  • extreme stemmingswisselingen
  • terugtrekking en isolatie
  • gebrek aan zelfregulatie
  • duidelijke veranderingen in gedrag of schoolprestaties
  • lichamelijke klachten zonder medische oorzaak
  • negatief zelfbeeld
  • problemen in relaties (familie en vriendschappen)
  • onverklaarbare angst of fobieën

Als ouder ken je je kind het beste. Als je merkt dat je kind vast lijkt te lopen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling en dit zorgt voor problemen in het dagelijkse leven, bij het emotioneel welzijn of de ontwikkeling van je kind, kan het zoeken van professionele hulp nuttig zijn. Het is belangrijk om geen tijd te verspillen als je je zorgen maakt, aangezien vroege interventie vaak het beste resultaat oplevert.

Hulp voor je kind binnen Praktijk ik ben ik wordt op verschillende manieren vormgegeven. Ik maakt gebruik van verschillende gesprekstechnieken, therapeutische spelvormen, drama, creatieve activiteiten, verhalen en metaforen en stem zo af op het kind. Samen gaan we aan de slag in mijn praktijkruimte of al wandelend lekker buiten. In overleg kan één van mijn gecertificeerde therapiehonden aansluiten als co-therapeut.

Hulp kan bestaan uit individuele hulp voor het kind, waarbij naast sessies met het kind ook gesprekken met ouder(s) of verzorger(s) zullen plaatsvinden, ter ondersteuning en bij evaluaties.

Tevens bieden we groepshulp aan. De groepstraining is een ervaringsgerichte weerbaarheidstraining voor kinderen waarbij de honden (gecertificeerde therapiehonden) worden ingezet als co-therapeut. De training is gebaseerd op theorie en leerprincipes uit clownerie, de haptonomie en Rots & Water training.

Binnen onze individuele afspraken en groepstrainingen helpen we kinderen om zichzelf te leren kennen en weer in hun kracht te komen. Op deze manier worden moeilijke dingen makkelijker en kan je genieten van alle mooie kwaliteiten die je hebt.