De honden
Rubie & Billie

Rubie en Billie zijn mijn co-therapeuten. Beide komen van jongs af aan in de praktijk en zijn van onschatbare waarde voor Praktijk ik ben ik. 

Waarom zetten we honden in?

Dieren, dus ook honden, inzetten als co-therapeut is niet alleen veel leuker, het heeft ook nog eens vele voordelen. Het helpt om makkelijk contact te maken, een hond vult lastige stiltes op en spanningen worden al snel minder. Waar ouders of anderen niet alles te horen krijgen, kan een dier een luisterend oor zijn. Het fijne aan een dier is: ze hebben geen verborgen agenda en stellen geen vragen waar je liever (nog) geen antwoord op geeft.

Kinderen kunnen met de honden werken tijdens individuele behandeling maar ook in groepstrainingen.  In bijvoorbeeld de ervaringsgerichte weerbaarheidstraining zetten we de honden in als co-therapeut. Deze training is gebaseerd op theorie en leerprincipes uit clownerie, de haptonomie en Rots & Water training. 

Los van therapie is het aaien van dieren erg rustgevend gebleken (het hoofd wordt leeg tijdens het proces) en het helpt uitermate goed tegen stress. Het aaien en knuffelen van de honden zorgt iedere keer weer voor een klein wonder.

Rubie en Billie zijn oefenvriendjes, die niet oordelen en onvoorwaardelijke liefde geven.

Natuurlijk worden Rubie en Billie alleen ingezet in overleg met ouders / verzorgers en het kind.

Rubie

Ik hou van mensen om mij heen die mij aandacht geven (en snoepjes)

Ik ben Rubie, een Friese stabij. Ik ben een teefje en geboren in 2016. Ik ben gespecialiseerd in lief, relaxed en rustig aanwezig zijn en ik kan heel veel kunstjes; ik kan zitten, liggen, rollen, dansen, high five en nog veel meer. Ik hou van wandelen, geaaid worden, kunstjes leren en van heel veel snoepjes. Ik ben heel erg betrouwbaar en heb een kalmerende werking op kinderen en volwassenen. Ik ben een echte mensenhond, ik hou van mensen om mij heen die mij aandacht geven (en snoepjes). Ik hou niet van te veel drukte om mij heen. Ik voel goed aan of iemand mij nodig heeft, gewoon als steun. Ik ben gecertificeerd therapiehond en moet iedere 2 jaar opnieuw gecertificeerd worden.

Meer over mij

Billie

Ik ben een blije hond en denk bij bijna alles: “Jippie!”

Ik ben Billie, half Friese stabij en half Golden retriever. Ik ben een reu en geboren in 2022. Ik ben nog jong en moet nog heel veel leren. Waar ik echt al heel goed in ben is enthousiast, leergierig en mega knuffelig zijn. Ik kan druk zijn, maar vind al snel mijn rust als iemand mij aait. Ik ben een blije hond en denk bij bijna alles: “Jippie!” Ik reageer sterk op stemming en zorg er graag voor dat iedereen zich weer goed voelt. Ik ben gecertificeerd therapiehond en moet, omdat ik nog zo jong ben, na 9 maanden opnieuw gecertificeerd worden.

Meer over mij