Trainingen en cursussen
Groeps trainingen voor kinderen en oudercursus

Oudercursus (hoog)gevoeligheid

Wil jij jouw gevoelige kind beter begrijpen en handvatten krijgen?
Voor ouders van gevoelige kinderen, met of zonder een sterke eigen wil bied ik een oudercursus aan. In deze cursus leer je hoe je kan omgaan met je kind op een manier die voor jullie werkt. Je krijgt inzicht in de situaties waarvan je nu waarschijnlijk denkt dat ze jou en je kind overkomen.

Wat ga je leren?

Deze cursus is geschikt voor ouders/verzorgers van kinderen vanaf 2 jaar.
De oudercursus bestaat uit 2 avonden (van ongeveer 2 uur) in groepsverband en 1 individuele afspraak.

Opvolg-oudercursus omgaan met faalangst

Als vervolg op deze oudercursus heb je de optie om een extra avond te volgen over kinderen met faalangst. Gevoelige kinderen leggen de lat vaak hoog voor zichzelf. Ze willen het graag goed doen voor anderen en kunnen gefrustreerd of overstuur raken wanneer iets niet lukt. Gevoelige kinderen vinden het vaak lastig om dingen te proberen die nieuwe zijn. Voor ouders is het niet fijn om te zien dat je kind niet voldoende ontspanning en plezier ervaart.

Daarom bied ik, als opvolging op mijn eerste oudercursus, een cursus voor ouders van kinderen die faalangstig zijn. Tijdens deze avond leer je als ouder wat je kunt doen zodat je kind minder angstig wordt om fouten te maken, zodat je kind weer plezier krijgt in het leren van nieuwe dingen.

Deze cursus bestaat uit 1 avond in groepsverband.

Groepstraining voor kinderen

Kinderen kunnen naast individuele behandeling ook bij Praktijk ik ben ik terecht voor groepstraining.  Deze training is een ervaringsgerichte weerbaarheidstraining voor kinderen waarbij de honden (gecertificeerde therapiehonden) worden ingezet als co-therapeut. De training is gebaseerd op theorie en leerprincipes uit clownerie, de haptonomie en Rots & Water training.

Thema’s waaraan we werken zijn onder andere vertrouwen, respect voor jezelf en anderen, relaties opbouwen en onderhouden, grenzen kunnen aangeven en je eigen koers durven volgen. 
Kinderen vinden het meestal spannend om aan de groepstraining te beginnen, echter krijgen wij al snel te horen hoe gezellig en leerzaam kinderen het vinden. Dingen die ze leren kunnen ze meteen oefenen in de praktijk, met elkaar en met de honden.

Deze groepstraining bestaat uit 6 groepsbijeenkomsten en 1 individuele afspraak (tussen de derde en vierde bijeenkomst).