Ik ben ik

Ik ben Suzanne Scheres, psycholoog, kindercoach en vooral moeder.

Na het behalen van mijn universitair master diploma in de psychologie (2007), heb ik bij verschillende werkgevers binnen de jeugdzorg en het onderwijs gewerkt. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om mijn hart te volgen en een eigen praktijk te starten. Om meer praktisch te kunnen werken met kinderen volgde ik, in 2014-2015, een post HBO opleiding tot kindercoach. Sinds 2015 ben ik trotse eigenaar van “Praktijk ik ben ik”.

Ik ben moeder van 2 geweldige zonen. Beide zijn gevoelig, waarvan mijn jongste zoon deze mooie eigenschap combineert met een sterke eigen wil. Uit ervaring weet ik dat deze combinatie zorgt voor een extra uitdaging in de opvoeding. Als moeder ben ik opzoek gegaan naar handvatten die werken voor mijn kinderen. Deze handvatten heb ik gevonden, waardoor ik vooral kan genieten van de kwaliteiten van mijn kinderen.
Om deze handvatten op een juiste manier als professional door te kunnen geven heb ik verschillende cursussen en opleidingen gevolgd. Sinds juni 2018 mag ik mij specialist noemen op het gebied van (hoog)gevoeligheid met een sterke eigen wil. Ik ben geregistreerd Hooggevoelig & strong willed specialist en geregistreerd schilden van je innerlijke familie coach. Tevens heb ik de opleiding tot sensikids coach gedaan om op een juiste manier met gevoelige kinderen te werken.

Passie, enthousiasme, gelijkwaardigheid en betrokkenheid staan bij mij voorop in het werken met kinderen en hun ouders.

“Praktijk ik ben ik” is een particuliere praktijk aan huis. In de tuin staat een mooie, grote blokhut in een weitje met konijnen. Ook is Rubie de therapiehond regelmatig in de praktijk te vinden. De warme uitstraling van deze blokhut en de dieren eromheen, is voor mij de perfecte combinatie van een mooie praktijk.

Visie

Ieder kind zou in de spiegel moeten kunnen kijken en kunnen zeggen: Ik ben ik en ik ben goed zoals ik ben!

Ik vind het belangrijk dat het kind gehoord wordt en erkenning krijgt voor wie hij is, zodat hij zichzelf kan zijn en daardoor in zijn kracht staat. Ik heb jarenlang ervaring in het werken met kinderen en ik heb ervaren dat het voor de ontwikkeling van het kind van groot belang is dat het kind zich veilig en vertrouwd voelt. Vanuit deze vrijheid kan het kind tot ontplooiing komen en zichzelf laten zien zoals hij is. Daarbij vind ik het belangrijk om het gedrag los te zien van het kind. Dus als het ware het kind achter het probleem te zien. Niet het kind is het probleem, maar het probleem is het probleem.

Mijn eigen kracht en ervaring zet ik in om kinderen te laten zijn zoals ze zijn!

ZZP’ers

Ik werk niet alleen in mijn praktijk. Ik werk met een aantal collega’s. Allemaal zijn we een aanvulling op elkaar. Na het intakegesprek wordt bekeken en besproken bij wie jullie hulpvraag het beste past.

Contact

Praktijk ik ben ik
St. Gerlachstraat 4
6301 JP - Houthem

+31 6 22783516
suzanne@praktijk-ikbenik.nl
KvK 63340569

Plan een afspraak