(Hoog) gevoelig met of zonder sterke wil. 

Is je kind gevoelig voor prikkels? Snel van slag? Misschien is je kind wel (hoog)gevoelig. (Hoog)gevoeligheid is geen stoornis of diagnose, het is een karaktereigenschap.

Aangezien ongeveer 15 tot 20 % van de wereldbevolking (en zelfs dieren) in hoge mate over deze fijngevoeligheid beschikt, is het dus zeker niet vreemd dat jouw kind deze prachtige maar soms lastige eigenschap blijkt te hebben.

Is je kind gevoelig en pittig tegelijk? Heeft je kind een grote behoefte aan autonomie? Zoekt jouw kind voortdurend grenzen op en is het tegelijkertijd ook gevoelig voor prikkels en stemmingen? Ongeveer 30% van de (hoog)gevoelige kinderen heeft naast hun gevoeligheid ook een hele sterke wil (Janneke van Olphen, 2016). Deze kinderen worden ook wel hoogstimulatief genoemd, “strong willed” of “high sensation seaker”. Deze gevoelige kinderen met een sterke eigen wil worden jammer genoeg vaak niet (h)erkend als (hoog)gevoelig, maar eerder behandeld als een ‘vervelend kind’. Deze enthousiaste, leergierige kinderen zijn altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen: ze zoeken de prikkels op maar tegelijkertijd raken ze snel overprikkeld. Niet makkelijk voor het kind en ook niet voor de ouders.

Naast individuele begeleiding / behandeling en groepsbegeleiding (zie aanbod) voor kinderen, bied ik voor ouders van (hoog)gevoelige kinderen met of zonder een sterke wil ook een oudercursus. Als ouders van deze kinderen heb je een extra uitdaging en kan het ook veel energie vragen om met een (hoog)gevoelig kind met een sterke eigen wil om te gaan. Wellicht houd je al veel rekening met de sterke wil en de gevoeligheid van je kind en toch kom je nog regelmatig in moeilijke situaties terecht: emotionele uitbarstingen van je kind die je het liefst had voorkomen, je eigen reactie waarvan je weet dat ze weinig uithaalt, maar die je soms niet kan tegenhouden, de commentaren  uit de omgeving van je kind die absoluut niet helpen, integendeel…
In deze cursus​ leer je hoe je kan omgaan met je kind op een manier die voor jullie werkt. Je krijgt inzicht in de situaties waarvan je nu waarschijnlijk denkt dat ze jou en je kind overkomen.

De cursus duurt 3 avonden elk van 2 uur.  Heb je vragen over of interesse in deze oudercursus stuur dan een mail voor meer informatie en geplande datums naar suzanne@praktijk-ikbenik.nl.

Contact

Praktijk ik ben ik
St. Gerlachstraat 4
6301 JP - Houthem

+31 6 22783516
suzanne@praktijk-ikbenik.nl
KvK 63340569

Plan een afspraak