Aanbod

Ultimate Responsive Image Slider Plugin Powered By Weblizar

 

Werkwijze 

We beginnen met een kort en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit kan zowel telefonisch als in de praktijk.

Wanneer u besluit door te gaan met “Praktijk ik ben ik” ontvangt u een invullijst per email of per post. U vult deze lijst zo compleet mogelijk in en stuurt deze terug.

Aan de hand van het intakeformulier wordt er, tijdens het intakegesprek, uitgebreid besproken wat er aan de hand is of kan zijn en waar u en uw kind hulp bij willen.

Mogelijkheden binnen “Praktijk ik ben ik” zijn:

  1. Individuele begeleiding en behandeling aan uw kind. Ik vind het van belang en tevens een voorwaarde dat uw kind zich veilig en vertrouwd voelt tijdens de sessies. Daarom besteed ik tijdens de eerste sessies veel aandacht aan het opbouwen van een vertrouwensband. Dit doe ik spelenderwijs door aan te sluiten bij de interesses en belevingswereld van uw kind. Pas als uw kind zich veilig voelt, kan het kind zich vrij uiten. Het aantal sessies die precies nodig zijn, is vooraf moeilijk te bepalen. Dit hangt af van de problematiek, de bereidheid om te veranderen en de betrokkenheid van de ouders. Regelmatig vinden er evaluatiegesprekken plaats met ouder(s) en kind. Hierin bespreken we de voortgang en bespreken we wat er verder nog nodig is om het doel te bereiken.
  2. Groepsbegeleiding voor uw kind. Uw kind kan deelnemen aan de ik-ben-ik training. Deze training is een ervaringsgerichte weerbaarheidstraining voor kinderen waarbij de hond (gecertificeerde therapiehond) wordt ingezet als co-therapeut. De training is gebaseerd op theorie en leerprincipes uit de haptonomie en Rots & Water training. Uw kind leert ontdekken wie hij/zij is, wat bij hem/haar past, hoe hij/zij sterker in zijn/haar schoenen kan staan en op een fijne manier zijn/haar grenzen kan aangeven. Tevens leert hij/zij ook hoe hij/zij om moet gaan met grenzen van anderen.
  3. Oudercursus voor ouders van (hoog)gevoelige kinderen met een sterke wil. In deze cursus​ leer je hoe je kan omgaan met je kind op een manier die voor jullie werkt. Dit is een informatie, interactieve en praktische cursus. Ook geschikt voor opa’s en oma’s die regelmatig oppassen.

Het uiteindelijke doel van het traject is uw kind te leren vertrouwen op zijn of haar eigen kracht, mogelijkheden en kwaliteiten.

Wanneer nodig en gewenst bied ik nazorg.

Naast de begeleiding van kinderen en jongeren kan er steun geboden worden aan ouders/opvoeder en/of onderwijzend personeel.

''